Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار به پایان رسید. این جشنواره هر سال مستند‌ها و فیلم‌های سینمایی را اکران می‌کند. فرصتی دست داد تا با دو داور این جشنواره گفت‌وگو و کیفیت آثار و عملکرد تیم اجرایی را بررسی کنیم.

برخی آثار کلیشه‌ای و با موضوعات تکراری بودند

حجت الاسلام و المسلمین محسن قنبریان داور بخش پایش و پالایش مسائل اجتماعی، در دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ابتدا به تعداد آثار در بخش پایش و پالایش مسائل اجتماعی اشاره و  بیان کرد: ۱۷ فیلم امسال در بخش پایش و پالایش اجتماعی شرکت کرده بود. کیفیت بعضی آثار خیلی خوب بود، اما چند اثر در زمینه محتوا و شیوه پرداخت مشکل داشتند. این مستند‌ها کلیشه‌ای بودند و یا سوژه‌های تکراری و نزدیک به هم داشتند.

داور جشنواره عمار درباره هویت این جشنواره و رسالتی که بر عهده دارد، اظهار کرد: جشنواره عمار هویتش متفاوت از دیگر فستیوال‌هاست. مجموعه جشنواره عمار و تیم اجرایی آن باید عدالت رسانه‌ای را تامین کنند. موضوعاتی که عموماً ساختار‌های رسمی نمی‌بینند یا کمتر می‌بینند و رسانه ملی کمتر آن را پوشش می‌دهد، باید با چشمان تیزبین مستند سازان و فیلم سازان دیده شود. باید سوژه‌هایی که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، در بخش تولید نشان داده شود. باید بازتولید عدالت خواهی و مطالبه گری اتفاق بیفتد و آثار به جنبش‌ها و مطالبات بچه‌های انقلابی کمک کند.

وی ادامه داد: نباید فقط بحث اکران و دیده شدن یک فیلم یا مستند مطرح باشد. گام سوم دیده شدن اثر است؛ دو گام نخست که اشاره شد، بسیار مهم‌تر هستند که معمولاً جشنواره‌ها آن را ندارند. جشنواره فیلم عمار می‌تواند فراگیرتر و همه جانبه‌تر از این باشد؛ این جشنواره خیلی جا دارد که اثرگذار شود. باید به جایی برسد که یک پشتیبان رسانه‌ای و هنری برای جنبش عدالت خواهی و مطالبه گری انقلابی باشد.

حجت الاسلام و المسلمین قنبریان در پایان به نقطه ضعف جشنواره اشاره کرد و گفت: اگر یک بانک سوژه‌ در جشنواره عمار باشد، خیلی‌ها از جمله مردم می‌توانند در زمینه سوژه یابی و معرفی آن به مستند سازان و فیلم سازان کمک کنند. به این ترتیب دیگر تولید کنندگان آثار سراغ سوژه‌ها و فرم‌های تکراری نمی‌روند.

درباره موضوعاتی که در بالا ذکر شد با محمد مهدی خالقی داور بخش جنگ نرم جشنواره عمار هم گفت و گو کردیم.

جشنواره عمار موج خوبی میان مستندسازان راه انداخته است

او به خبرنگار ما گفت: جشنواره عمار یک فستیوالِ متکی به محتوای انقلاب اسلامی است و این موضوع را همیشه شفاف بیان کرده است. به همین دلیل می‌تواند برای فیلمسازانی که خود را علاقه‌مند به جریان انقلاب می‌دانند، تاثیرگذار باشد. جشنواره موج خوبی در بین کارگردانان انقلابی ایجاد کرده و با سامانه اکران‌های مردمی انگیزه خوبی به فیلمسازان داده است. جشنواره شبکه‌ای را ایجاد کرده که فیلمسازان خیلی به آن علاقه‌مند هستند؛ روند جشنواره فیلم را به دست مخاطب مد نظر ما می‌رساند.

خالقی ادامه داد: جشنواره عمار باید در افق‌ آینده اش گسترش نفوذ و اکران‌های بین المللی را مد نظر قرار دهد. مسئولان جشنواره باید به جز اکران‌های سراسری مردمی در داخل ایرانی، اکران‌های سراسری مردمی در شبکه‌ای متشکل از مستضعفان جهان و با حضور همه ادیان و مذاهب را ایجاد کنند. از نظر کمّی هر دوره شاهد افزایش آثار بودیم. آثاری که در بخش جنگ نرم دیدم، رشد بسیار خوبی از نظر تکنیک و محتوا داشته‌اند. جشنواره هم شناخته‌تر شده و به این ترتیب فیلمسازان و مخاطبان آن نیز افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: وقتی افزایش تولید را شاهد هستیم، طبیعتاً فیلمسازان پس از اینکه دیده شوند به سمتی می‌روند که آثارشان را ارتقا دهند. ما امسال جایزه ویژه پژوهش را اهدا کردیم؛ چراکه آثار سطح بالا و درجه یک داشتیم که پژوهش‌های فراوانی برای ساخت آن انجام شده بود. جشنواره عمار، فیلم‌هایی دارد که قابلیت اکران جهانی دارند.

این مستندساز و داور جشنواره عمار در پایان به اهمیت مستند سازی اشاره کرد و گفت: ما اگر در ادبیات شعر را پیشانی بدانیم، مستند، پیشانی رسانه‌های تصویری انقلاب اسلامی است. مستند‌های خوب و قوی داریم که در جشنواره عمار حضور پیدا می‌کنند و در جشنواره‌های دیگر هم مطرح و پذیرفته می‌شوند. مثلا مستند «بانو» امسال در بین ۱۰ مستندِ حاضر در جشنواره فیلم فجر است و در جشنواره حقیقت جایزه دریافت کرده است. البته نباید فراموش کنیم که رشد و پیشرفت در تولیدات مستند انقلابی را مدیون یک شهید بزرگوار به نام مرتضی آوینی هستیم. 

انتهای پیام/

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جشنواره فیلم عمار مستند سینمایی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۴۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران

مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی با ۲۲ عنوان کتاب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تازه‌ترین اثر تهیه شده توسط مرکز گسترش با عنوان «همبستگی علم و هنر در سینمای مستند» اثر احمد ضابطی جهرمی که در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» رونمایی شد، در نمایشگاه کتاب امسال، عرضه می‌شود. استاد ضابطی جهرمی روز جمعه 21 اردیبهشت ماه، از ساعت 16 تا 18 در غرفه مرکز در نمایشگاه حضور خواهد داشت.

کتاب‌های «هنر دقت (کلام و تصویر در مردم نگاری)» مایکل اوپیتس و احمد الستی و ترجمه محمد همتی، «صدای آینه‌ها» گفتگوی معصومه کیانی با منوچهر طیاب، خسرو سینمایی و محمدرضا اصلانی، «دوربین شخصی سینمای ذهنی و فیلم جستار» لائورا راسکارلی و ترجمه محمدرضا فرزاد و «پژوهش سینمایی (کشف سوالی درباره جهان و پرسشی درباره شکل برای فیلم مستند)» محمد تهامی‌نژاد از جمله عناوینی هستند که در غرفه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی عرضه خواهند شد.

تعدادی از آثار منتشر شده مرکز در یک سال گذشته در سایت فیدیبو عرضه شده و قابل دسترسی است. علاقه‌مندان به مطالعه آثار مربوط به سینمای مستند، در ایام برگزاری جشنواره هم می‌توانند 15 کتاب‌ از جمله «دگرخوانی سینمای مستند» اثر محمدرضا اصلانی را از فیدیبو تهیه کنند.

سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 19 تا 29 اردیبهشت 1403 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمارسازی فروش به نفع سینمای مستند نیست/ نشانی غلط ندهیم
  • حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • امسال مکه شاهد عظیم ترین تظاهرات ضد صهیونیستی خواهد بود
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوان
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران